Jongeman van 19 jaar uit Molenbeek verdronken in de Plas in Houthalen-Helchteren

© Peter Dhondt-BRUZZ
| (archiefbeeld)

In de Plas in Houthalen-Helchteren is zondagnamiddag een 19-jarige man uit Sint-Jans-Molenbeek verdronken. Rond 14.30 uur kreeg de lokale politie van de zone Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Bree, Bocholt) melding van een drenkeling in de Plas in de Binnenvaartstraat.

Duikers van de brandweer, de politie, een ziekenwagen en mugteam gingen meteen ter plaatse. De politie haalde iedereen uit het water en ontruimde het strand zodat de hulpdiensten hun werk konden doen. Een duikteam van de brandweer kon een jongeman uit het water halen, waarna de reanimatie werd opgestart.

Voor de 19-jarige jongeman uit Sint-Jans-Molenbeek kon geen hulp meer baten. Hij overleed ter plaatse. Mensen van de technische en wetenschappelijke politie van de federale politie kwamen ter plaatse voor het onderzoek naar de omstandigheden. Het parket van Limburg stuurde ook een wetsgeneesheer naar de Plas. De politie van de zone Carma lichtte de familie in en voert het verdere onderzoek.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?