Jongeren slaan personeel UZ Jette in elkaar

Twee personeelsleden van het UZ in Jette zijn donderdagavond op straat in elkaar geslagen tijdens het personeelsfeest van het ziekenhuis. Twee slachtoffers zijn voor zes dagen arbeidsongeschikt, de drie daders zijn ter beschikking gesteld van het parket.

Jonge vrouwen die 's avonds naar het personeelsfeest gingen, werden in de Laarbeeklaan al lastiggevallen door drie jongeren. Toen die rond 23.30 uur op de kofferbak van een auto gingen zitten en er alcohol dronken, maakte de eigenaar van de auto daarover een opmerking. Daarop werd hij door de jongeren afgeranseld. Een vriend van het slachtoffer probeerde tussenbeide te komen, maar kreeg ook klappen. De drie gingen ervandoor toen ze zagen dat de eigenaar van de auto hevig bloedde aan het hoofd.

De politie kon de daders, die op een bus gestapt waren, inrekenen. Het gaat om drie mannen van 19, 22 en 25 jaar oud. Bij hun arrestatie bedreigden ze de agenten met de dood. Ze wilden geen verklaring afleggen zonder bijstand van een advocaat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?