Jongerenwerkloosheid in Brussel blijft dalen

© Belga
27/03/2017

De jongerenwerkloosheid in ons land is in februari met 16,2 procent gedaald. In Brussel was de daling nog iets sterker, namelijk 16,9 procent. Dat blijkt uit cijfers van de RVA. Ook de tijdelijke werkloosheid is duidelijk gedaald. Dat wijst op een verder aantrekkende economie.

België telde eind februari 36.353 werklozen jonger dan 25 jaar. Dat is een daling met 16,2 procent of 7.017 jonge werklozen minder in een jaar tijd. In januari daalde de jongerenwerkloosheid nog met 11,6 procent.

Nog uit de cijfers blijkt dat de daling van de jongerenwerkloosheid zich in de drie gewesten doorzet. Voor Vlaanderen ging het om een daling met 15,5 procent, voor Wallonië om 16,6 procent en voor Brussel 16,9 procent.

Een andere opvallende daler is de tijdelijke werkloosheid. Het aantal tijdelijke werklozen daalde met 21,8 procent tot 143.339. Eerder was al uit de RVA-cijfers voor 2016 gebleken dat de tijdelijke werkloosheid op het laagste peil staat sinds het einde van Tweede Wereldoorlog. Zowel de daling van de jongeren- als de tijdelijke werkloosheid wijzen op een verdere verbetering van de economie. "Het zijn de eersten die worden aangeworven bij een aantrekkende economie", klinkt het bij de RVA.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni