Juf gevonden voor vierde leerjaar Prinses Paolaschool

De directrice van de Prinses Paolaschool in Sint-Lambrechts-Woluwe kan opgelucht ademhalen. Na een zoektocht van maanden naar een interim-leerkacht voor het vierde leerjaar, heeft zich nu eindelijk een kandidaat aangemeld. Het nieuwe jaar kan voor de leerlingen van de vierde klas nu echt goed van start gaan.

Ten einde raad stapte directrice Sonja Laeremans naar de media in de hoop op die manier een kandidaat-leerkracht voor haar vierde leerjaar te vinden. Zowel de regionale zender tvbrussel als het dagblad Het Laatste Nieuws brachten haar verhaal. Uiteindelijk vond ze nu een vervangend leerkracht via de website van de VDAB. Daarmee komt een einde aan een zoektocht van maanden.

Laeremans zocht al sinds begin dit schooljaar naar een interim-leerkracht die een zwangerschapsvervanging kon doen. Zonder resultaat echter, zowel in Brussel als in Vlaanderen blijkt er een tekort aan leerkrachten voor het lager onderwijs te zijn.

Vanaf 1 september wil Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke (SP.A) leerkachten die bereid zijn in het Brussels onderwijs les te komen geven financieel belonen. Wie in het Gewest minstens drie jaar ancienniteit opdoet als leerkracht lager onderwijs, krijgt jaarlijks een premie van 1000 euro. Volgens directrice Laeremans van de Prinses Paolaschool is dit alvast een stap in de goeie richting, maar kan er meer gedaan worden: "Ik zou ook willen dat deze boodschap wordt overgebracht aan de laatstejaarsstudenten van het middelbaar onderwijs. De Centra voor Leerlingenbegeleiding moeten de leerlingen bij hun oriëntatiegesprekken wijzen op het feit dat er echt wel nood is aan leerkrachten lager onderwijs."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?