Juridische stappen tegen stilgelegde werf Woluwedal

© Ring TV

De stilgelegde werken aan het Woluwedal op het grondgebied van Zaventem en Kraainem leiden tot een juridische veldslag. De getroffen handelaars in de Vlaams-Brabantse gemeenten starten een procedure tegen de twee gemeentebesturen en het Agentschap Wegen en Verkeer. Burgemeester van Zaventem Ingrid Holemans (Open VLD) wil op haar beurt een procedure opstarten. Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) antwoordt voorlopig niet op de smeekbede vanuit Zaventem.

Op 4 augustus 2015 begonnen werken aan het Woluwedal (R22) in Zaventem en Kraainem voor de herinrichting van de kruispunten en de heraanleg van de riolering. Volgens de planning van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zouden die twee jaar duren. Maar de werken liggen al sinds december vorig jaar stil omdat de fundering voor de riolering niet voldoende draagkracht had. Daarop besliste AWV als bouwheer dat de fundering opnieuw moet worden aangelegd.

Door een geschil tussen AWV en de aannemer wordt het heropstarten van de werken op de lange baan geschoven. Een nieuwe startdatum is nog niet bekend. Tot wanhoop van de plaatselijke handelaars die klanten verliezen. "Voor sommigen is het faillissement nabij. Al verschillende mensen verloren hun baan", zegt Holemans.

De burgemeester stuurde donderdag twee eerder geposte brieven aangetekend naar het kabinet van Weyts, waar het tot dusver windstil bleef. "Als de werken op korte termijn niet hervat worden, moet de weg weer opengesteld worden", stelt Holemans.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?