Just Under The Sky heeft bouwvergunning

Alle ogen in shoppingland zijn deze dagen gericht op Uplace en Neo. Ondertussen vordert het kleinere project Just Under The Sky echter met rasse schreden. Het complex aan de Van Praetbrug kreeg eind juli in alle stilte zijn bouwvergunning. Ook de milieuvergunning is ondertussen toegekend.

Het nieuws van de afgeleverde bouwvergunning wordt door het kabinet van schepen van Stedenbouw Christian Ceux (CDH) bevestigd aan brusselnieuws.be. Ook de milieuvergunning is ondertussen een feit, bevestigt het kabinet van staatssecretaris Bruno De Lille (Groen).

Nu die vergunningen binnen zijn, moet het project alleen nog een sociaal-economische vergunning krijgen. De aflevering daarvan zou voor binnenkort zijn. Dan kan niets de start van de werken in principe nog tegenhouden, een beroep bij de Raad van State werkt immers niet opschortend. Wanneer de eerste spadesteek zou plaatsvinden is nog niet geweten.

Just Under The Sky (JUTS) is naast Neo op de Heizel en Uplace in Machelen een van de drie grote shoppingprojecten die in en rond Brussel op stapel staan. Het project is gepland op de site van de oude Godinfabriek aan het kanaal ter hoogte van de Van Praetbrug. Het winkelproject van de groep Mestdagh strekt zich uit over ruim 50.000 vierkante meter.

Door het behalen van de twee vergunningen beent JUTS concurrent Uplace een beetje bij. Dat laatste project heeft immers wel alle vergunningen op zak en wil in de loop van 2014 beginnen met bouwen. Voor beide projecten wordt een moeilijk te ontwarren mobiliteitsknoop gevreesd.

De strijd voor de rechtbank voor de projecten wordt eveneens belangrijk. Het Brussels Gewest diende al een beroep bij de Raad van State in tegen Uplace, terwijl de provincie Vlaams-Brabant hetzelfde deed tegen Neo.

Volgens eerdere berichten zou JUTS vooral ketens als MediaMarkt, Decathlon, C&A, H&M en Zara huisvesten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?