KA Anderlecht presenteert kunstwerk dat reist door Brussel

© Beeldende Kunsten Atheneum Anderlecht/Facebook

Leerlingen van het GO! atheneum Anderlecht hebben vrijdagochtend op hun school het nomadische kunstwerk GebrokenGrens gepresenteerd. Het is een omvangrijke installatie, bestaande uit verschillende ‘units’, die de komende maanden een reis zal maken door Brussel.

GebrokenGrens/FrontièreFracturée is het werk van de leerlingen Beeldende en Architecturale Kunsten en Vrije Beeldende Kunst van de tweede en de derde graad van het GO! atheneum Anderlecht. Het concept is vertrokken vanuit de vaststelling dat we in een nomadische wereld leven en dus doet het werk ook verschillende locaties aan in Brussel.

De lijst van locaties en tijdstippen ligt nog niet vast. Een paar instellingen, zoals Bozar, bekijken nog wanneer ze het werk zullen tonen. De installatie zal alvast te zien zijn op BRONKS XL-festival vanaf 21 april, SuperVliegSuperMouche op 11 juni en Destival op 16 september.

De leerlingen werkten maandenlang aan de installatie in jeugdcultuurcentrum Destelheide in Dworp, samen met kunstenaars Bruno Herzeele, Elke Thuy en Gino Rizzi. In teams gingen ze op zoek naar wat het betekent om als mens wortel te schieten en ontworteld te geraken. Ieder team ontwikkelde zijn eigen kubusvormige unit. Samen vormen de blokjes een boom met vertakkingen of een soort slang, die binnenkort dus door Brussel heen zal slibberen.

gebroken_grens_2
© Beeldende Kunsten Atheneum Anderlecht/Facebook
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.