Kabelbaan 71 over Elsensesteenweg

Op de eerste dag van april was er opmerkelijk nieuws te rapen. De gemeente Elsene meldt via Facebook dat ze een alternatief bestudeert voor tramlijn 71 in de vorm van een kabelbaan.

Dat de gemeente Elsene het niet begrepen heeft op de vertramming van buslijn 71 is bekend. De toekomstige burgemeester Dufourny (MR) startte zelfs een petitie tegen het project.

Maar nu schudt de gemeente een alternatief uit haar mouw, weliswaar nog in het stadium van de studie: een kabelbaan over de Elsensesteenweg. Op de foto krijgt men een beeld van hoe die kabelbaan er zou uitzien.

Sarkozy wordt Brusselaar
De RTBF van haar kant meldt dat de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy Brusselaar wordt. Volgens de RTBF-website neemt Sarkozy en zijn echtgenote Carla Bruni zijn intrek in een Brussels appartement met zicht op het Ter Kamerenbos. Het appartement luistert naar de naam le Vendôme, naar het gelijknamige plein in Parijs.

Volgens de Franstalige zender is asiel in België de enige manier voor Sarkozy om te ontsnappen aan gerechtelijke vervolging in de zaak-Bettancourt. Die handelt over mogelijke illegale financiering van de zijn verkiezingscampagne.

Mini-Europa op reis
Ander opvallend nieuws meldt brusselslife.be: Mini-Europe wordt een reizende tentoonstelling die de hele wereld zal veroveren. Op het einde van dit seizoen worden de maquettes gedemonteerd en zoals elk tussenseizoen gerenoveerd. Technische teams zijn al hard aan het werk om de 'flight cases' te maken om de maquettes van de mooiste Europese monumenten veilig te laten rondreizen.

De eerste etappes van de wereldtournee zijn al bekend: Sotchi in Rusland, naar aanleiding van de Olympische Winterspelen in februari 2014; nadien is Zuid-Amerika aan de beurt op uitnodiging van de Union Francophone des Belges à l'Etranger. Orgelpunt is de Braziliaanse halte tijdens de Wereldbeker voetbal.

Institutionele doorbraak in Brussel
Het Brusselse Parlement gewaagt van zijn kant van een institutionele doorbraak. Brusselse volksvertegenwoordigers van meerderheid en oppositie hebben een voorstel van resolutie ingediend met als doel hun naam met een duidelijke taalkundige betekenis vanaf 1 april 2013 naar de andere officiële landstaal te vertalen. Dat moet een slechte uitspraak en misverstanden vermijden.

Dat geeft dan volgende namen: - De heer Vanhengel (N) wordt Monsieur Canne à Pêche
- Monsieur Maron (F): De heer Kastanje
- Mevrouw Dejonghe (N): Madame Lejeune
- De heer De Bock (F): Monsieur Le Bouc
- De heer De Wolf (F): Monsieur Le Loup
- Monsieur Close (F): De heer Dicht
- Mevrouw Molenberg (F): Madame Montagne du Moulin
- Monsieur Draps (F) : De heer Lakens

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?