Villo BRUZZ 1531

Kabinet Smet: ‘Elektrische Villo! is niet voor meteen’

GR
© BRUZZ
28/08/2017

Met de Billy Bikes komt er een elektrisch deelfietssysteem op privé-initiatief en niet door de overheid zoals Villo!. “Het is logisch dat dit gebeurt als het Gewest te lang bij de pakken blijft zitten”, zegt Roel De Cleen van de Brusselse fietsersbond. “We zijn absoluut voorstander van dit idee en zullen hier in de toekomst aan verder werken," reageert het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A).

De elektrische Billy Bikes moeten vanaf september een einde maken aan vermoeiende fietstochtjes doorheen hartje Brussel. Het initiatief werd uitgewerkt vanuit de privé en dat was voor de Brusselse fietsersbond toch enigszins een verrassing.

“Het verdelen van elektrische deelfietsen in Brussel is niet alleen fantastisch, maar vooral noodzakelijk in onze hoofdstad. We hadden gedacht dat de Villo!-fietsen als eerste elektrisch beschikbaar zouden zijn, maar als het Gewest te lang talmt is het logisch dat er een privé-initiatief komt," zo stelt Roel De Cleen van de Brusselse fietsersbond vast.

Kabinet Smet: ‘We zijn absoluut voorstander van dit idee’
Op het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) zeggen ze dat dit idee al werd opgenomen in beleidsverklaring van vorig jaar. “De intentie om de Brusselaar ook elektrische Villo!’s aan te bieden is er al langer," zo zegt de woordvoerder van de minister aan BRUZZ. “We zijn absoluut voorstander van dit idee en zullen hier in de toekomst aan verder werken, maar een elektrische Villo! is wel nog niet voor meteen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni