| Kadetten van de Koninklijke militaire school

Kadetten lopen 6 dagen en 10 uur onafgebroken door Brussel

TD
© Belga
15/03/2019

De 154ste Promotie Sociale en Militaire Wetenschappen (SSMW) van de Koninklijke Militaire School heeft 154 uur, ofwel 6 dagen en 10 uur, onafgebroken door Brussel gelopen. De loop werd vrijdagmiddag succesvol afgerond om 11.54 uur.

De uitdaging maakte deel uit van Project 5 SSMW, het jaarlijkse liefdadigheidsproject van de laatstejaars van de militaire school. De opbrengst gaat naar Stichting Pelicano.

De Koninklijke Militaire School staat in voor de vorming van de officieren van Defensie. Dit jaar steunde de promotie de Stichting Pelicano, een stichting onder de Hoge Bescherming van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid. De stichting ondersteunt op financieel vlak Belgische kinderen in armoede.

"Deze kinderen en jongeren zijn immers de meest kwetsbare schakels in onze maatschappij en moeten dan ook alle kansen krijgen om zichzelf te kunnen ontwikkelen," klinkt het in een mededeling. Concreet gaat het om het voorzien van warme maaltijden, aangepaste kledij en toegang tot sport - en culturele activiteiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Koninklijke Militaire School, prinses Astrid, stichting pelicano, liefdadigheid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni