Kansspelsector betoogt in Brussel tegen sluiting

whatsapp_image_2022-01-14_at_10.32.40.jpeg
© TG/BRUZZ
| Betoging van de kansspelsector
© TG/BRUZZ
| Betoging van de kansspelsector

Ongeveer 300 mensen hebben vrijdagochtend voor het kabinet van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) in de Kruidtuinlaan in Brussel gemanifesteerd tegen de maatregelen om wedkantoren en casinozalen te sluiten en kansspelen in cafés te verbieden. Die maatregelen werden op het Overlegcomité van 22 december genomen. Van Quickenborne is verantwoordelijk voor kansspelen.

Een delegatie legde de eisen van de sector voor aan een vertegenwoordiger van de bevoegde minister. "Wij willen behandeld worden als elke andere winkel," zei Yannik Bellefroid, voorzitter van de Beroepsvereniging van Wedkantoren (BVWK) en algemeen directeur van Ladbrokes België, het grootste wedkantoor in België.

"We zijn 325 dagen gesloten geweest in 2020 en 2021. De bedrijven in onze sector hebben verliezen geaccumuleerd." De BVWK, initiatiefnemer van de betoging, kreeg het gezelschap van de Federatie van Belgische cafés (Fedcaf), die het verbod op gokken in cafés betreurt en de "catastrofale financiële gevolgen" van deze maatregel wilde benadrukken.

"We kunnen ons werk niet naar behoren doen omdat we om 23.00 uur gesloten zijn en we geen spelletjes mogen uitbaten, waardoor onze inkomsten nog verder dalen", aldus Erik Beunckens, afgevaardigd bestuurder van Fedcaf.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?