Kap ULB-bomen begonnen, actievoerders ketenen zich vast

Met behulp van bulldozers zijn dinsdagmorgen al een veertigtal bomen gerooid op de ULB-campus. Een dozijn actievoerders heeft zich ondertussen vastgeketend. Ze protesteren tegen een vastgoedproject van Universalis Park op de campus, waarvoor verschillende hectares groen moeten wijken.

Dinsdagochtend begon de aannemer met het vellen van de bomen op het terrein van de Franstalige universiteit. De bulldozers kegelden al zo’n 40 bomen tegen de vlakte.

De actievoerders proberen om de andere bomen re redden. Er staan er nog een honderdtal recht.

De politie is aanwezig. Verwacht wordt dat ze het terrein zal laten ontruimen.

Het vastgoedproject waarvoor de bomen moeten wijken, omvat de bouw van bijna 100.000 vierkante meter woningen, waarvan 8.000 vierkante meter studentenkoten.

De actievoerders voeren ook de juridische strijd op. Vandaag dienen ze een ook een beroep tot schorsing van de bouwvergunning in bij de Raad van State, vernam brusselnieuws.be.

In augustus hadden de actievoerders, vooral studenten, al een gelijkaardige actie gevoerd. Volgens de actievoeders bedreigt het project de grootste groene ruimte van Elsene.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?