Kappersicoon Ivo (69) is overleden: 'Hij was een kunstenaar'

Ivo, van Ivo Coiffure in de Plattesteen, is overleden Ivo, van Ivo Coiffure in de Plattesteen, is overleden
© Coiffure Ivo
| Ivo, van Ivo Coiffure in de Plattesteen, is overleden.
© Coiffure Ivo
| Ivo, van Ivo Coiffure in de Plattesteen, is overleden.

Ivo, van Ivo Coiffure in de Plattesteen, is overleden. Daarmee verliest Brussel een bekend figuur binnen de wereld van het spektakel. Niet alleen de coupes van alledag, maar vooral zijn kappers- en kostuumkunsten voor onder andere operastukken in De Munt, het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF) en de dragqueens van Chez Maman maakten zijn carrière iconisch.

“Hij was een kunstenaar”, zegt zijn stiefzoon Anthony. Ivo baatte samen met zijn man, de vader van Anthony, meer dan 35 jaar een kapperszaak uit in het centrum van Brussel en is vorige week op 69-jarige leeftijd overleden. “Hij werkte mee aan grote evenementen, zoals het Brussels International Fantastic Film Festival, kapte het haar van belangrijke mensen zoals operazangeressen, en hij maakte prachtige décors”, vertelt zijn stiefzoon.

Ook binnen de LGBTQIA+-scene was kapper Ivo een bekende naam. “De dragqueens van Chez Maman kwamen vaak naar hem toe om zich te laten stylen”, aldus Anthony, die als jonge student ook nog een handje meehielp in de kapperszaak. “Mensen kwamen zelfs vanuit Frankrijk naar hem toe.”

'Misschien komt er een bloemenzaak'

“Magnifiek, schitterend, echte kunstwerken.” Denis is uitbater van een theezaak recht tegenover Ivo Coiffure en spreekt enkel in superlatieven over het werk van Ivo. “Ik mocht zestien jaar lang de meest prachtige pruiken, décors en kostuums aanschouwen in zijn vitrine. Zijn werk was geen bricolage.” De theezaakhouder vertelt treurig te zijn om het verlies van zijn “vriend van iedere dag”. “Hij was altijd vrolijk en de grootste grappenmaker.”

Of de kapperszaak verder open zal gehouden worden, kan stiefzoon Anthony nog niet zeggen. “Ik hoop dat we iemand vinden die de goede naam van Ivo kan verderzetten. Ivo was enorme liefhebber van bloemen, dus als er een florist in het pand wil trekken zou dat ook een mooie verderzetting zijn van iets wat hij leuk vindt”.

Coiffure Ivo
© Google Maps
| Coiffure Ivo in de Plattesteen.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?