Meningen over 'gehavende' kerstboom uit Lier zijn verdeeld

© BRUZZ
16/11/2023
Updated: 16/11/2023 10.48u

Donderdagochtend is de kerstboom aangekomen op de Grote Markt in Brussel. De 50-jarige reus uit Lier is tot 7 januari te bewonderen, naast de traditionele levensgrote kerststal. Vrijdag zijn de meningen van de bezoekers aan de Grote Markt over de boom toch wat verdeeld. Sommigen ergeren zich aan de gaten, anderen vinden hem net "puur natuur".

De boom stond tot woensdag in de tuin van een woonhuis in het charmante stadje Lier in de provincie Antwerpen.

Hij werd in de jaren zeventig geplant door de vorige bewoners toen ze hun huis bouwden en is ongeveer 50 jaar oud. Hij deed er vijf decennia over om uit te groeien tot de reus die hij nu is. Uiteindelijk werd hij een beetje te overheersend voor het huis dat hem zag groot worden.

Inter-Arbo, een kwekerij die sinds 1915 al vier generaties lang gespecialiseerd is in grote bomen stond in voor de kap en het transport.

"Ze hadden een betere kunnen kiezen"

De meningen over de kerstboom dit jaar zijn ietwat verdeeld. Ook de toeristen op de Grote Markt geven in BRUZZ 24 met plezier hun ongezouten mening: “Jullie hadden een betere kunnen kiezen om hier te zetten,” klinkt het vrijdagmiddag.

“Er zitten gaten in de boom, dat is minder mooi”, vindt een Nederlandse dame. Een andere persoon vindt dat dan weer helemaal niet zo erg: “dat maakt het net heel puur, de natuur is nu eenmaal niet perfect.”

Versiering

Van zaterdag 18 tot maandag 20 november zullen tien professionals met de hulp van drie hoogwerkers de boom versieren met een 2 km lange slinger van uitsluitend ledlichtjes.

Op vrijdag 24 november om 18 uur gaan de lichtjes voor het eerst aan. Dat is meteen ook de officiële opening van de 23ste editie van Winterpret, die diezelfde dag om 12 uur van start gaat.

"Het is niet enkel een traditie, maar ook een symbool om samen te zoeken naar licht in de donkerste tijden. Ik kijk er dus enorm naar uit om de ogen van de Brusselaars en toeristen te zien fonkelen", zegt burgemeester van de Stad Brussel Philippe Close (PS).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , kerstboom

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni