Kerstboom Grote Markt toont bewegende beelden

Om kwart over vijf donderdagmorgen is in alle vroegte op de Grote Markt naar jaarlijkse traditie de kerstboom afgeleverd. De boom komt uit de Ardennen, heeft een hoogte van 21 meter en is 8 meter breed. Er zullen maar liefst vierduizend lampjes in schitteren.

De Brusselse kerstboom werd vanmorgen vroeg door de vakkundige rijstijl van een Nederlandse chauffeur op de Grote Markt afgeleverd. Daar wordt hij momenteel versierd en in gereedheid gebracht voor de vele kijklustigen de komende maand. Die zullen zich kunnen vergapen aan een heus lichtspel door de vierduizend lampjes die in de boom hangen. Elk lampje zal individueel aangestuurd kunnen worden.

Installateur Christophe Nys: "Over deze lampen kunnen bewegende beelden of zelfs video gestuurd worden. Het is volledig full color maar vooral bedoeld om leuke effecten uit te sturen. Het systeem wordt onder andere ook gebruikt in het decor van DJ Tiesto."

Elke avond wordt de Grote Markt opgevrolijkt met een klank-en-lichtshow waarbij de kerstboom centraal staat. Elke zaterdag is er op de Grote Markt een live show met muziek. De kerstboom blijft op de Grote Markt staan tot 6 januari.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?