Kerstboom met vertraging op de Grote Markt

Het heeft wat moeite gekost, maar sinds vandaag staat de grote kerstboom toch op de Grote Markt. Normaal had die er al van vrijdag moeten staan, maar de transporteur had niet de nodige papieren om het gevaarte te vervoeren.

Er was een vergunning nodig om de grote boom te transporteren. En de stad had de komst van de boom met een week uitgesteld. Maar door een misverstand was men vergeten het tijdstip op de vergunning aan te passen waardoor ze niet meer geldig was. De politie van Verviers was streng en hield het transport tegen in de buurt van Francorchamps.

De boom wordt vrijdag officieel ingehuligd. Maar zolang gaan ze niet wachten om hem te versieren, dat gebeurt met witte lichten en kerstballen. En de grote boom krijgt het gezelschap van verschillende kleinere bomen van 5 meter hoog die rond de kribbe worden gezet. De boom blijft er tot begin januari, als het evenement Winterpret is afgelopen. De boom kost 7.000 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?