Kijkers geven goede punten aan regionale televisie

© BRUZZ
| Ook BRUZZ 24 krijgt een mooie score.

In Vlaanderen en Brussel krijgen regionale televisiezenders goede scores van de kijker. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vlaamse overheid. BRUZZ TV lokt bovendien een kwart van de kijkers via de website.

Regionale televisiezenders krijgen hoge scores van de Vlaamse en Brusselse kijkers. Dat blijkt uit het eerste waarderingsonderzoek van de Vlaamse Gemeenschap, uitgevoerd door onderzoeksbureau Why5.

Alle tien regionale omroepen halen een waarderingsscore van 7 of meer op 10. Ook alle individuele informatieve programma’s scoren boven de 7 op 10. Zowel de zenders als de programma’s halen daarmee ruim de doelstelling die is opgelegd door de Vlaamse overheid. BRUZZ haalt zo een 7,4 voor BRUZZ 24, een 7,2 voor De Kenners en een 7,4 voor De Week van BRUZZ.

Kijken via website

Opvallend is dat 85 procent van de ondervraagden meer of evenveel naar zijn regionale omroep kijkt als het jaar voordien. De regionale omroepen blijven het populairst bij 55 plussers. Zij kijken vaker en bewuster. Jongeren kijken meer tijdens het zappen.

Nog opvallend is dat het televisiescherm het dominante medium blijft voor de consumptie van regionaal nieuws. Dat is ook bij BRUZZ het geval, maar opvallend is dat maar liefst 25 procent ook naar de website surft om televisie-items te bekijken. In die groep zitten wellicht meer jongere kijkers.

De cijfers zijn bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de NORTV (Niet Openbare Regionale Televisieomroepen Vlaanderen), de koepelorganisatie van de regionale televisieomroepen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?