Kijkers Ring TV ook geïnteresseerd in tvbrussel

© tvbrussel
09/07/2013
Tvbrussel en Ring TV zouden meer kijkers aantrekken als ze zouden samensmelten tot één zendgebied. Dat is de conclusie van een studie rond regionale media in Vlaanderen. In het zendgebied van Ring TV blijkt er grote interesse voor het nieuws uit Brussel en vice versa.

In zowat elke gemeente uit de Vlaamse rand geven de inwoners aan geïnteresseerd te zijn in het nieuws uit Brussel. In Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel is dat zelfs in grote mate het geval. Omgekeerd willen Brusselaars zeker ook weten wat er reilt en zeilt in de rand. Conclusie van het onderzoeksbureau achter de studie is dat beide zenders best samensmelten, en in één groot zendgebied opereren. Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) stelt het voorzichtiger en spreekt over samenwerking.

Een fusie is niet de enige optie. Lieten ziet ook een mogelijkheid om zowel in de rand als in Brussel beide zenders aan te bieden. Een optie die op meer bijval kan rekenen dan een fusie.

De studie moet uitzoeken op welke manier regionale zenders nog leefbaar kunnen zijn in het huidige medialandschap. Heel wat regionale zenders kampen met financiële problemen door tanende reclame inkomsten. Ook bij andere zenders behoort een verschuiving van het zendgebied tot de mogelijkheden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni