Kinderboerderij meer dan nodig in grote stad

© tvbrussel
09/09/2007
Voor vele stadskinderen is een bezoek aan de Jetse kinderboerderij een echte verademing. Want daar blijkt dat veel kinderen te weinig in contact komen met de natuur. Dat zegt Ilse Desmet van de kinderboerderij in Jette.

Zaterdag werd in de kinderboerderij een westernfeest gehouden. Dat betekent vooral veel ravotten. Maar daarnaast kunnen de kinderen er spelenderwijs ook heel wat kennis opdoen over de natuur. En voor stadskinderen blijkt dat nu meer dan ooit nodig.

"We kunnen niet meer voldoen aan de vraag," zegt Ilse Desmet. "Er blijkt dus zeker nood te zijn aan een kinderboerderij, zeker in een stad als Brussel."

De enige tweetalige kinderboerderij van Brussel ontvangt het hele jaar door schoolklassen uit Jette. Hier moeten de kinderen leren over de natuur. Maar die kennis verdwijnt steeds meer naar de achtergrond.

"De meeste kinderen zijn nog nooit in contact gekomen met dieren van een boerderij," beweert Ilse Desmet. "Sommigen hebben er zelfs schrik van en weten niet dat de eieren van een kip komen, en de melk van een koe."

De kinderboerderij in Jette bestaat al 22 jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni