Kinderziekenhuis UZ Brussel wordt KidZ Health Castle

© UZ Brussel

Het kinderziekenhuis van het UZ Brussel in Jette heeft zaterdag een opendeurdag gehouden om zijn nieuwe naam te vieren. Sinds zaterdag heet het "KidZ Health Castle", een naam die beter moet aanknopen bij de nieuwe filosofie en het nieuwe concept van het ziekenhuis, dat ook een opfris- en renovatiebeurt heeft ondergaan. "We willen geen "zieken"-huis meer zijn, maar een burcht van gezondheid en vertrouwen", zegt professor Yvan Vandenplas, diensthoofd pediatrie.

"We bestaan al meer dan 25 jaar en hadden eigenlijk geen echte eigen naam", zegt professor Vandenplas. "We hebben er lang naar gezocht en uiteindelijk is het een van onze medewerkers die dit idee had. Omdat we weliswaar het grootste Vlaamse kinderziekenhuis zijn, maar meer dan de helft van onze patiënten Franstalig, hebben we voor een Engelse naam gekozen. De naam heeft een positieve sfeer en uitstraling, wat zeker voor kinderen belangrijk is."

De filosofie sluit nauw aan bij de trends in de kindergeneeskunde: meer ambulante zorg met een complexer zorgaanbod en flexibelere zorgorganisatie, meer mondige patiëntjes, en een sterkere multidisciplinaire aanpak.

"Het "KidZ Health Castle" vertelt een verhaal van een beschermend kasteel en zijn inwoners en bezoekers", klink het nog. "Dat krijgt vorm door de aanwezigheid van drie speciaal daarvoor gecreëerde personages die duidelijk in het kinderziekenhuiskasteel aanwezig zijn."

Die personages spelen ook de hoofdrol in de nieuwe website die speciaal voor kinderen van 6 tot 8 jaar wordt gecreëerd en ook de personages zijn in "Het kasteel van Theodorus", een gloednieuw spannend kinderboek dat door Marc De Bel werd geschreven en zaterdag in het ziekenhuis werd voorgesteld.

Het "KidZ Health Castle" heeft ook plaats gemaakt voor kunst. Kunstenaars Honoré d'O, Bart Lodewijks, Maryam Najd en Pascale Tayou hebben er speelse kunst gecreëerd die volledig geïntegreerd is in het nieuwe concept.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?