Klachten in centrum over straatmuzikanten

© Ivan Put
| Straatmuzikanten. Deze groep heeft nog geen geluidsversterker.

De muziekboxen van straatmuzikanten in het centrum maken te veel lawaai, zo klagen enkele inwoners uit het centrum. Volgens de stad Brussel mag de muziek niet luider dan 60 decibel zijn, maar volgens buurtbewoners is dat toch het geval. De gemeente belooft de situatie te evalueren.

Een saxofonist die zijn solo's laat begeleiden door Ed Sheeran uit een muziekbox, het is een gekend geluid in het stadscentrum. Te luid, vinden enkele buurtbewoners van de voetgangerszone. Zij klagen nu bij de gemeente dat de straatmuzikanten de geluidsnormen niet respecteren, zo meldt RTBF.

In Brussel-Stad geldt een maximumnorm van 60 decibel voor muziekboxen. Dat volume komt overeen met een normaal gesprek tussen twee personen.

Evaluatie

Een inwoner van de voetgangerszone zegt aan RTBF dat hij met zijn geluidsmeter wel uitschieters hoort van 70 tot wel 90 decibel. Ter vergelijking: vanaf 70 decibel krijg je het equivalent van een haardroger te horen, bij 90 decibel mag je een grasmaaier verwachten.

Het gemeentebestuur van Brussel-Stad zegt dat het aan de politie is om de straatmuzikanten hierop aan te spreken, maar belooft de situatie te evalueren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?