Kleuter naar ziekenhuis met CO-intoxicatie in Oudergem

© PhotoNews
| Kinderen uit het Brussels basisonderwijs.

Een driejarige kleuter uit Oudergem is zaterdagavond overgebracht naar het ziekenhuis met een CO-intoxicatie. Het kind verkeerde weliswaar niet in levensgevaar. Dat meldt de Brusselse brandweer, die wijst op het gevaar van CO-vergiftigingen nu het herfstseizoen zich aankondigt.

Het kind bevond zich zaterdag met zijn ouders in hun flat in de Bergagegaarde in Oudergem toen de CO-melder in het appartement afging. De brandweer werd verwittigd en het appartement werd verlucht. Een MUG-arts onderzocht de verschillende gezinsleden en stelde vast dat de driejarige kleuter een lichte CO-intoxicatie had opgelopen. Het kind werd daarop naar het ziekenhuis gebracht, waar het zuurstof toegediend kreeg. Oorzaak van de CO-intoxicatie lag bij een slecht werkende waterverwarmer in een berghok.

"We willen de mensen in deze tijd van het jaar wijzen op het gevaar van CO-intoxicaties," zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw, "en er bij iedereen op aandringen dat ze hun verwarmings- en waterverwarminginstallaties laten nakijken en hun schouwen laten onderhouden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?