KMI, sterrenwacht en aeronomie-instituut openen de deuren op 24 en 25 september in Ukkel

ukkel_kmi_koninklijk_meteorologisch_instituut_c_bruzz.jpg
© BRUZZ
| Koninklijke Sterrenwacht van België vanuit de lucht.
© BRUZZ
| Koninklijke Sterrenwacht van België vanuit de lucht.

De Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB), het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) en het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie (BIRA) openen in het weekend van 24 en 25 september de deuren in Ukkel. 'Ruimte voor Klimaat' is dit jaar het thema van de opendeurdagen van de instellingen die samen de 'Pool Ruimte' vormen.

Bezoekers van het plateau van Ukkel zullen tijdens het event van 10 tot 18 uur "kunnen genieten van een dagje ruimte op aarde". KMI, KSB en BIRA zullen hun klimaatgerelateerde onderzoek in de kijker zetten, net als hun onderzoek in de aard- en ruimtewetenschappen, zo klinkt het woensdag in een persbericht.

De bezoekers kunnen bijvoorbeeld de telescopen bezoeken of het klimatologisch park. "Ontdek hoe een weersvoorspelling wordt gemaakt of kom alles te weten over de klimaatverandering", klinkt het onder meer. "Laat je verwonderen door de lancering van een weerballon of het ontstaan van aurora in een donkere kamer en kom alles te weten over de studie van de aarde, planeten, manen en kometen, van ons eigen zonnestelsel tot ver daarbuiten in het heelal." Voorts zijn er thematische voordrachten.

De toegang is gratis en registratie is niet nodig.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?