Koning Filip bezoekt Brusselse vroegmarkt Mabru

© Mabru

Koning Filip was deze morgen vroeg uit de veren, want om vijf uur bracht hij een bezoek aan de Brusselse vroegmarkt Mabru. De koning ging uitgebreid langs bij de handelaars die dagelijks al werkend de nacht in gaan om iedereen te voorzien van verse producten.

Met zijn bezoek wilde koning Filip de vele mensen die 's nachts werken een hart onder de riem steken. "Een heel speciaal moment", vertelt Laurent Nys, directeur van Mabru. "We zijn erg blij, want het is belangrijk voor ons dat de koning ons werk, ons nachtwerk, erkenning geeft."

Koning ontbijt met werknemers
Ondanks het vroege uur, genoot koning Filip zichtbaar van het bezoek. De rondleiding begon aan de bloemenmarkt, waarna die overging naar de ruime voedingsafdeling. Bij het fruit en met name de aardbeien en frambozen kon de koning zich niet bedwingen om toch eens de versheid van het fruit te proeven.

Nadien ging het nog naar de vlees- en visafdeling, waarna hij tenslotte in de cafetaria van de vroegmarkt aan tafel ging voor een ontbijt met enkele werknemers van Mabru. In de nacht van vrijdag vijftien op zaterdag zestien september doet de Brusselse vroegmarkt Mabru uitzonderlijk haar deuren open van middernacht tot 7.00 uur 's morgens voor de derde editie van hun opendeurdag. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Kerk zamelt bijbels in voor Brusselse gevangenen

samenleving 1518622224

Nieuws uit Brussel in je mailbox?