Koninklijke Munt slaat Audrey Hepburn-munt

© Wikipedia

De Koninklijke Munt van België heeft, ter gelegenheid van de 90ste geboortedag van Audrey Hepburn op 4 mei, een gouden Audrey Hepburn-munt geslagen. De Munt presenteerde de nieuwe munt tijdens de officiële opening van de expositie 'Intimate Audrey' in het Brusselse Vanderborghtgebouw.

Actrice Audrey Hepburn werd negentig jaar geleden - op 4 mei 1929 om precies te zijn - geboren in Elsene en woonde tot haar vijfde levensjaar in België. Ze wordt in haar geboortegemeente binnenkort ook geëerd met een standbeeld.

De nieuwe Audrey Hepburn-munt van 25 euro is geslagen in proof-kwaliteit, heeft een beperkte oplage van duizend exemplaren en wordt niet in circulatie gebracht.

Daardoor is ze een collector's item voor muntverzamelaars en fans van de actrice.

Muntmeester Ingrid Van Herzele: "Dit is een prachtig herdenkingsstuk en een mooi eerbetoon aan een topactrice die bovendien een uitzonderlijk maatschappelijk engagement toonde. Vooral naar kinderen toe, zo was ze jarenlang actief als Unicef-ambassadrice. Ik ben er ook enorm trots op dat haar zoon Sean hier aanwezig is om de munt in ontvangst te nemen tijdens de opening van deze bijzondere expositie."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?