Konvooi ambulances verhuist dit weekend patiënten naar Delta-site

Het ziekenhuis Edith Cavell in Ukkel en dat van het Leopoldpark in Etterbeek verhuizen dit weekend naar het nieuwe ziekenhuis op de Delta-site in Oudergem. Een konvooi ambulances vervoert gedurende het ganse weekend 200 patiënten en medische apparaten. Het verkeer zal hinder ondervinden, want de politie zal de straten rond de ziekenhuizen afzetten. 

Meer dan 200 patiënten worden komend weekend overgebracht naar het nieuwe Delta-ziekenhuis in Oudergem. Zaterdag zijn tot 140 patiënten van het Edith Cavell Ziekenhuis in Ukkel aan de beurt, zondag gaat het om 80 tot 90 patiënten van het Park Leopold Ziekenhuis in Etterbeek.

De verhuis zal gepaard gaan met de nodige verkeersproblemen in Ukkel, Elsene, Etterbeek en Oudergem. De politie sluit de straten rond Edith Cavell en Park Leopold af.

Er wordt niets aan het toeval overgelaten bij de overbrengingen. Er worden vijf gemedicaliseerde ziekenwagens, twee ziekenwagens met drie couveuses en vijftien gewone ziekenwagens ingezet. De politie staat in voor de escorte van elk konvooi. Telkens rijdt ook nog een voertuig mee met aan boord een dokter en een verpleegster, om snel te kunnen ingrijpen mocht zich een probleem voordoen.

Permanentie verzekerd

Elke patiënt, die op zijn borst een fiche zal dragen met informatie over zijn aandoening en de behandeling, zal bij vertrek en aankomst in het Delta-ziekenhuis gezien worden door een dokter.

De spoeddiensten van Edith Cavell en Park Leopold zijn vanaf zaterdagmorgen gesloten. Wel wordt gedurende gans het weekend een permanentie verzekerd, ook in het Delta-ziekenhuis. Vrouwen die op het punt staan te bevallen, wordt gevraagd vanaf zaterdagmorgen naar de materniteit op de nieuwe Delta-site te komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?