Koopzondagen "Uptown" moeten Brusselse bovenstad weer aantrekkelijk maken

© Christophe Degreef

De Brusselse gemeenten Sint-Gillis, Elsene en de Stad Brussel slaan de handen in elkaar voor het project "Uptown". Op elke eerste zondag van de maand zullen de winkels van de bovenstad open zijn om de omgeving zo nieuw leven in te blazen.

"De koopkracht die nu naar Waterloo of zelfs Maastricht gaat, moet terugkeren naar de bovenstad", zegt Viviane Teitelbaum, schepen van Handel van Elsene (MR).

Het stuk van de bovenstad waar de koopzondagen onder de noemer "I Shop on First Sundays" zullen plaatsvinden, loopt langs de Louisabuurt (het Stefaniaplein, de Louisalaan en de Jean Stas-, de Dejoncker- en de Jourdanstraat), de Guldenvlieslaan en Waterloolaan, de Naamsestraat en -poort, alsook de Louisa- en Guldenvliesgalerij en de Elsensesteenweg tot en met de Sint-Bonifaaswijk.

Het gebied omvat 370 winkels en werd onlangs erkend als toeristische zone. Daardoor mogen de winkels nu zeven op zeven en dus ook op zondag open zijn.

Op 5 juni gaat de eerste "I shop on First Sundays" van start. Naast het winkelen kunnen de bezoekers van de bovenstad er dan ook genieten van randanimatie en zal de Koninklijke Schaatsbaan zijn tentoonstelling gratis openstellen.

Op 3 juli is er de tweede koopzondag die wordt omgedoopt tot de "Family Sunday" en ook daar zal er veel randanimatie zijn. Het is eveneens de eerste zondag van de zomersolden. Tijdens "Uptown" zal Interparking zijn parkings gratis ter beschikking stellen van 12 tot 17 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?