© FM Brussel

Kraker-kunstenaar legt tijdelijk park aan

© FM Brussel
18/08/2011
Over drie jaar worden er sociale woningen op gebouwd, maar tot dan is het braakliggende terrein aan de Ninoofsesteenweg een grote openbare tuin van 11.000 vierkante meter. Voor de transformatie zorgde de onvermijdelijke Jeroen 'betonvoet' Peters.

Het domein op de hoek van de Ninoofsesteenweg met de Alfonse Vandepeerenboomstraat in Sint-Jans-Molenbeek is eigendom van de organisatie Revive (en niet Colruyt zoals eerder gemeld). Revive verhuurt het terrein van 11.000 vierkante meter voor 100 euro per maand aan Peters. De organisatie is gespecialiseerd in de herwaardering van braakliggende terreinen.

Peters toverde de voorbije weken het terrein om tot een tijdelijke en aangename groene long in de stad, met veel bloemen en plekken om te zitten. "Ik hoop dat de overheid beseft dat het wel degelijk loont om voor korte tijd een terrein om te vormen tot een tuin voor de omwonenden," zegt Peters aan FM Brussel.

Kunstenaar Peters kwam eind 2009 in het nieuws toen hij maandenlang een leegstaand pand in de Vlaamsesteenweg kraakte. Toen hij dreigde uitgezet te worden, betonneerde hij zelfs zijn voet zeventien dagen lang in de vloer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie