Kramers Zuidfoor en foor van Schaarbeek krijgen elektriciteitskosten vergoed na annulatie

© KVDP/BRUZZ
| Toen aangekondigd werd dat de Zuidfoor niet zou doorgaan, stonden alle attracties al opgesteld.

Omdat zowel de foorkramers van de Zuidfoor als van de foor van Schaarbeek al waren aangesloten op het elektriciteitsnet op het moment dat beide werden geannuleerd, voorziet het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een subsidie van 60.000 euro om deze kosten te vergoeden.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zal aan Brussels netbeheerder Sibelga een subsidie van 60.000 euro toekennen, zodat de foorkramers van de Zuidfoor en de foor van Schaarbeek niet zelf deze kosten moeten dekken. De foorkramers hadden namelijk hun installaties al op het elektriciteitsnet aangesloten, toen de foren omwille van het coronavirus werden geannuleerd.

"Deze steunmaatregel ten voordele van de foorkramers vormt een aanvulling op andere steunmaatregelen voor een sector die zwaar te lijden heeft onder de beperking van hun activiteiten door de COVID-19-crisis", legt Barbara Trachte, Brussels Staatssecretaris voor Economische Transitie, uit. Ook Marie-Pierre Fauconnier, Algemeen Directeur van Sibelga bevestigt dat het “van primordiaal belang is om een zwaar getroffen sector te steunen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?