Kunst-Wet drukste metrostation

Kunst-Wet is met 140.000 dagelijkse gebruikers het drukste metrostation van het Gewest. Dat blijkt uit cijfers die Carla Dejonghe (Open VLD) vroeg aan Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V).

Dagelijks slikt het Kunst-Wet zo'n 140.000 reizigers. De drukte komt doordat Kunst-Wet een knooppunt is waar verschillende metrolijnen samenkomen. Ook de nabijheid van enkele ambassades en het federaal en Vlaams parlement zorgen voor het grote aantal reizigers.

De metrostations verwerken op de weekdagen gemiddeld zo'n 21.000 reizigers. "Dat cijfer toont aan dat de metro het beste vervoersmiddel is in Brussel," zegt Brussels parlementslid Carla Dejonghe. "We moeten blijven investeren in renovatie van de huidige stations om de reizigers comfortabel en veilig te vervoeren en in de nabije moeten we de metro ook verbinden met delen van Schaarbeek, Evere en Ukkel. Daar kunnen de trams het groeiend aantal reizigers niet meer aan."

Dat de metro het beste vervoersmiddel is, blijkt volgens het Open VLD-parlementslid ook uit de cijfers. Een metro die om de drie minuten een station aandoet, kan op een uur 18.000 reizigers vervoeren, een tram 5.700 en een bus amper 2.400.

In het weekend zakt het gemiddelde aantal reizigers naar 9.000. De Brouckère en Rogier, twee stations in het centrum van de stad, verwerken dan de meeste passagiers. Op zondag is het Zuidstation het drukst bezocht, wellicht door de Zuidmarkt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?