KVS en Théâtre National krijgen 'prijs publieke moed'

B Plus, de politieke drukkingsgroep die een "federaal, solidair en efficiënt België" promoot, heeft maandag de "Prijs politieke Moed 2015" uitgereikt aan Jan Goossens, artistiek Directeur van de 'Koninklijke Vlaamse Schouwburg' (KVS) en Jean-Louis Colinet, Directeur van het 'Théâtre National'.

B Plus pleit "voor zoveel mogelijk meertaligheid in alle aspecten van het dagelijks leven binnen de evenwichten die in de Grondwet van het land zijn ingeschreven". Jaarlijks reikt de organisatie een "Prijs voor politieke moed" uit aan personen "die in deze richting activiteiten ontwikkelen". Om de twee jaar gaan de prijs naar mensen uit de politieke wereld, de andere jaren naar personaliteiten uit de culturele of sociale wereld.

Het is de eerste keer dat deze prijs uitgereikt wordt voor een actie die samen door een Nederlandstalige en een Franstalige op touw gezet wordt. Onder de impuls van Goossens en Colinet worden de toeschouwers van het "Théâtre National" en van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg "uitgenodigd om een brug over te steken, om ook eens naar de andere kant te gaan kijken, om fysisch mensen van de andere gemeenschap te ontmoeten. De weerklank en de psychologische impact hiervan naar de bevolking toe, kunnen en mogen niet onderschat worden", zegt B Plus.

"Door hun inspanningen die zij al die voorbije jaren geleverd hebben, wordt de toenadering tussen de verschillende gemeenschappen in ons land in het algemeen, en in Brussel in het bijzonder, nieuw leven ingeblazen", luidt het nog.

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook