‘Laatste boer van Brussel’ overleden

© Leefmilieu Brussel
| De koeien op de Zavelenberg kijken uit op de Keizer Karellaan en omgekeerd.

Theo Hoogstijns, die bekendstond als de laatste boer van Brussel, is vorige week overleden. De landbouwer genoot onder meer bekendheid door zijn koeienweide langs de Keizer Karellaan.

Voor tienduizenden pendelaars die van de E40 komen was het een vertrouwd tafereel. Brussel binnenrijden, dat betekende ook een dagelijks weerzien met de koeien van boer Hoogstijns, die een weide bezat aan de Keizer Karellaan. Het had iets surreëels, die landelijke plek op de grens van Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem, midden in de stad.

De weide die is er nog steeds, maar Theodoor Hoogstijns, is vorige week heengegaan op 11 juli, blijkt uit de rouwbrief. Het document vermeldt dat hij onverwacht overleden is in het UZ Brussel in Jette.

Hoogstijns werd wel vaker opgevoerd als de ‘laaste boer van Brussel’. Helemaal juist is dat niet, want er zijn nog wel wat boeren in het Gewest en er komen ook nieuwe stadsboeren bij. Maar met zijn zichtbare stuk land en boerderij in de stad was hij wel de bekendste landbouwer in het gewest.

De uitvaart van boer Hoogstijns vindt donderdag plaats in de Sint-Ceciliakerk in Ganshoren in intieme kring.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?