Laatste stuk gang Centraal pas in 2015 gerenoveerd

© Carla De Jonghe
Een klein deel van de gang die metro Centraal met het station verbindt, wordt momenteel niet gerenoveerd. “Dat geeft een incompetent beeld van Brussel”, vindt Brussels parlementslid Carla De Jonghe (Open VLD). Mobiel Brussel heeft plannen, maar die zullen nog twee jaar op zich laten wachten.

Het grootste stuk van de gang wordt op dit moment onder handen genomen, in opdracht van Beliris. De inhuldiging van de nieuwe gang staat op de agenda voor 27 september.

Het tweede, aflopende, deel dat grenst aan het metrostation, is de bevoegdheid van de Mobiel Brussel. En dat deel wordt in de nabije toekomst niet gerenoveerd. "Er is nochtans veel schade op dat korte stuk en het is erg vuil", zegt De Jonghe. "De pendelaars zullen dus dagelijks van het ene in het andere stuk lopen, wat een incompetent beeld van Brussel geeft."

De Jonghe roept de betrokken partijen op om zo snel mogelijk werk te maken van een renovatie. Ook wil ze dat er een oplossing op lange termijn komt voor de gang. "De tijdelijke panelen die voor de renovatie geplaatst werden, zijn al besmeurd met tags", klinkt het.

Bij Mobiel Brussel heeft men wel degelijk plannen voor het stukje gang, maar nog niet voor meteen. "Die zal gerenoveerd worden, maar dat past in een bredere renovatie van halte Centraal", klinkt het. "Dan komt er onder meer een bredere mezzanine, toegangspoortjes, extra technische lokalen en een nieuwe toegang."

Mobiel Brussel heeft daarvoor een bouwvergunning aangevraagd, die nog door het Gewest goedgekeurd moet worden. De werken zullen echter ten vroegste in 2015 van start gaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?