Laatste verdachten opgepakt in onderzoek naar drugsbende Peterbos

De twee laatste verdachten in het onderzoek naar drugshandel in de Anderlechtse Peterboswijk zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket.

De Peterboswijk kwam in april al meermaals in het nieuws door verschillende incidenten. Zo raakte bekend dat het Brusselse parket eind december een tiental opsporingsonderzoeken had geopend voor poging tot doodslag op agenten.

Stenen gooien

In die onderzoeken werd één verdachte onder aanhoudingsbevel geplaatst, maar daarna door de raadkamer weer vrijgelaten. In die periode werden ook drie controleurs van de MIVB aangevallen door een groep jongeren. Zij kregen daarbij rake klappen en hun tablet werd gestolen.

Enkele dagen later werd een cameraploeg van de VRT dan weer het doelwit van jongeren die stenen gooiden. Daarvoor werd in juni een 14-jarige jongen opgepakt. Ook voor agressie op MIVB-controleurs werd in dezelfde periode een 18-jarige jongeman opgepakt.

Drughandel

De lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) was intussen bezig met een onderzoek naar drugshandel in de wijk. Dat onderzoek leidde dinsdag en woensdag tot 24 huiszoekingen. Bij die grootscheepse politieactie werden in totaal 15 personen opgepakt.

Daarvan werden er dus negen personen onder aanhoudingsbevel geplaatst, één in verdenking gesteld en weer vrijgelaten onder voorwaarden. Nog eens vijf anderen werden na verhoor door de politie vrijgelaten. Bij de huiszoekingen trof de politie Brussel Zuid een kilo cannabis, marihuana en hasj aan, alsook 55.000 euro cash.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?