| Een geëmotioneerde Annie Cordy (m.) bij de muurschildering die van haar is gemaakt

Lakens park vernoemd naar zangeres Annie Cordy

© Belga
08/07/2018

In Laken is zondagnamiddag een park vernoemd naar de 90-jarige levende legende Annie Cordy, vooral wereldberoemd in de Franstalige wereld. Ze heeft ook een muurschildering met haar beeltenis gekregen.

Een tot nu toe naamloos parkje op de hoek van de Leopold I-straat en het Onze-Lieve-Vrouwvoorplein in Laken heet sinds zondagnamiddag het Annie Cordy-park. De 90-jarige zangeres en comédienne, afkomstig uit Laken, was zelf bij de inhuldiging aanwezig. Ze was zichtbaar geëmotioneerd volgens getuigen. Er werd ook een muurschildering met haar beeltenis onthuld door de Brusselse artiest Pierre Coubeau, alias FSTN. Eerder deze week was Cordy ook al de eregaste van de Brusselse Ommegang.

Honderden mensen woonden de plechtigheid bij, onder meer ook burgemeester Philippe Close (PS) en schepen Els Ampe (Open VLD).

Geboren en getogen

Cordy nam zelf kort het woord om te vertellen hoe blij ze was erbij te zijn, in de gemeente waar ze geboren en getogen is. Ze vertelde ook over haar ouders en haar kindertijd.

“Annie Cordy is een van de grootste van onze artiesten, zowel op het vlak van zang, theater als cinema”, zei schepen van Cultuur Karine Lalieux (PS) in haar speech. “Ze heeft Brussel en Laken doen stralen omdat ze een vrijgevige vrouw is die nooit haar roots is vergeten. Voor haar 90ste verjaardag leek het ons een evidentie om haar te huldigen.”

“We zijn heel blij dat ze dit gebaar heeft geaccepteerd en dat ze er ook bij is om nogmaals Laken in de kijker te zetten, de gemeente waar ze zo aan gehecht is.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Samenleving , Annie Cordy , muurschildering

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni