Lakense Onze-Lieve-Vrouwkerk krijgt sfeerverlichting

© Beliris

In 2016 zal de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Laken op een sfeervolle manier verlicht worden. Afgelopen week was er al een test.

De kerk werd tussen 2003 en 2012 volledig gerestaureerd. Beliris nam de gevels en het dak voor zijn rekening, de Regie der Gebouwen stond in voor de restauratie van de Koninklijke Kapel. Als kers op de taart plant Beliris ook een sfeerverlichting. Vorige week voerde het bureau Light to Light een test uit met 99 lampen, een kwart van het geplande aantal verlichtingspunten.

“Beliris en Monumenten en Landschappen zullen de proef nu evalueren wat betreft sfeer, schaduwspel, plaatsing en verankering,” zegt Marianne Hiernaux van Beliris. Bedoeling is dat de bouwvergunning in juni wordt ingediend en de verlichting een jaar later geplaatst wordt. Het verlichtingsproject kost 1,2 mijloen euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?