Lakensestraat Apotheek

Tijdens Winterpret gaat de Lakensestraat dicht voor wie het centrum wil binnenrijden. De maatregel moet de overlast voor buurtbewoners beperken.

Winterpret zorgt voor heel wat extra verkeer in de binnenstad, vooral s' avonds. Onder meer in de Lakensestraat is het dan vaak aanschuiven. Om de hinder voor omwonenden te beperken, heeft de Stad daarom beslist de straat ter hoogte van de Antwerpsepoort af te sluiten voor verkeer dat het centrum in wil.

"We vragen autobestuurders om gebruik te maken van de Emile Jacqmainlaan", klinkt het bij schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD). "Die is breder dan de Lakensestraat en bedient bovendien meer parkeergarages."

Het centrum verlaten zal wel nog kunnen via de Lakensestraat. Binnen de Vijfhoek blijft plaatselijk verkeer ook mogelijk in twee richtingen. De maatregel geldt voor de hele duur van Winterpret, van 28 november tot en met 4 januari.

Bovenal wil de Stad mensen aanzetten om met het openbaar vervoer naar Winterpret te komen. Daarom loopt net als vorig jaar een speciale actie in samenwerking met vervoersmaatschappij MIVB. Gratis parkeren kan aan Delta en Stalle. Van daaruit kan u gratis naar het centrum met respectievelijk metro 5 of tram 4. In parking Kunst-Wet geldt een voordeeltarief.

Buurtbewoners over Winterpret: 'Goed verkeersplan, maar te veel kraampjes'

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni