Langverwachte werken aan voetgangerszone gestart

© Beliris

Op maandagochtend is de heraanleg van de voetgangerszone gestart. Dat verneemt onze redactie van Beliris, het federaal Brusselfonds dat de werkzaamheden aan de voetgangerszone uitvoert en financiert.

De Anspachlaan wordt tussen de Wolvengracht en de Grétrystraat (zie kaart hieronder) van gevel tot gevel heraangelegd. Er komen drie zones. Langs de winkels komen er bredere paden voor winkelaars. In het midden komt er een breder stuk voor voorbijgangers die snel van een punt naar het andere willen gaan. Er komen ook banken en groenaanplantingen die de zones van elkaar afbakenen. Het verschil tussen de straat en het voetpad zal dus verdwijnen.  

Het project moet aan bewoners en voorbijgangers tonen hoe het afgewerkte project eruit zal zien. “De start is goed nieuws voor de buurt. Deze zone wordt een voorbeeld voor de hele voetgangerszone,” aldus Marianne Hiernaux van Beliris. 

Bij de Stad Brussel waren ze niet op de hoogte van de start van de werken. Volgens schepen van openbare werken Els Ampe (Open VLD) zouden die pas op 28 september van start gaan. De schepen is wel tevreden dat de werken maandag gestart zijn. "De start van de werken maken mij een gelukkig mens," laat Ampe weten. 

 

© BRUZZ - Google

 

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?