Le Soir werkt aan editie voor Rand

© Le Soir
© Le Soir
De Franstalige krant Le Soir werkt aan een regionale editie voor de 19 gemeenten in de Rand rond Brussel. De editie is gericht tot de 120.000 Franstaligen in de Rand en zal nieuws brengen uit de regio. Communautaire problemen zouden niet de prioriteit van de krant zijn.

Le Soir wil met de nieuwe editie inspelen op "de sociologische evolutie in de Rand" en wil geen politiek statement brengen, aldus de hoofdredactie.

"We hebben in onze Brusselse editie niet genoeg plaats om ook informatie over de Rand te publiceren, vandaar deze nieuwe editie," zegt hoofdredactrice Beatrice Delvaux. "Die editie zal twee pagina's Brussels nieuws hebben en een pagina over de Rand."

Delvaux wil naar eigen zeggen anticiperen op de politieke ontwikkelingen: "Er gaan waarschijnlijk veel meer bevoegdheden naar de regio's en we willen de mensen de sleutels van hun regio geven om zich beter te integreren."

Vlaams parlementslid Gwenny De Vroe (Open Vld), schepen in Kampenhout, hoopt dat "Le Soir met deze nieuwe editie niet de bedoeling heeft om twee bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten".

"Vlaanderen voert een beleid om anderstaligen in de Vlaamse Rand te integreren en in te burgeren, en wil de promotie, bescherming, vorming en onderwijs van en in het Nederlands intensifiëren," aldus De Vroe. "Ik hoop dat de Brusselse krant met haar initiatief ook wil bijdragen aan deze doelstelling."

De nieuwe editie moet van start gaan tegen eind maart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?