De brand was van ver te zien.

Leegstand pand aan Gesùklooster vat vuur: 4 brandweermannen en kraker gewond

© Belga
23/01/2021
Updated: 23/01/2021 11.09u

Bij een brand in een leegstaand gebouw aan het Gesùklooster in Sint-Joost-ten-Node zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag vier brandweermannen en een kraker gewond geraakt. De brandweer was de hele nacht in de weer met het nodige blus- en opruimwerk.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de brandweer een oproep voor een dakbrand in een pand in de Koningsstraat. Het betrof het gebouw van vier verdiepingen dat leegstaat, naast het Gésuklooster op de hoek met de Dwarssstraat.

Bij aankomst van de hulpdiensten was meteen duidelijk dat het ging om een uitslaande dakbrand. Tijdens de bluswerken zagen de brandweermannen iemand aan het raam op de tweede verdieping om hulp roepen. Het bleek te gaan om een kraker, die via een luchtladder kon worden geëvacueerd. De persoon was geïntoxiceerd door de rook. Er werden geen andere krakers in het gebouw aangetroffen.

Bij de bluswerken, die tot 01.20 uur duurden, liepen vier brandweermannen verwondingen op. Twee brandweerlieden raakten gewond toen een deel van het plafond naar beneden kwam, een brandweerman zakte met een been door de vloer en een andere brandweerman liep verwondingen op aan de kuit. Geen van hen moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.

De brandweer kwam met drie autopompen en drie autoladders ter plaatse. De brand zelf was onder controle om 01.20 uur, maar de opruimingswerken duurden tot 06.30 uur. Tijdens de interventie werd het tramverkeer in de Koningsstraat stilgelegd. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Samenleving , brand , brandweer , krakers

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni