Leerlinge tuimelt 10 meter naar beneden in Sint-Lambrechts-Woluwe

© Google Maps
| De scholier viel van de vierde verdieping naar beneden.
Updated: 12-02-2019 - 07:25

Een 14-jarige leerlinge aan het Don Boscocollege in Sint-Lambrechts-Woluwe is maandagochtend van de vierde verdieping van het schoolgebouw getuimeld. Ze werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.

Volgens korpschef Michaël Jonniaux van de politiezone Montgomery is de toestand van de leerlinge kritiek, met zware verwondingen aan de benen.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek zou het meisje aan de leerkracht gevraagd om het raam te mogen openen. Hierop zou zij uit het raam naar beneden gesprongen zijn. Er zou geen sprake zijn van enige tussenkomst van een derde.

"Over de beweegredenen van het meisje of een eventuele aanleiding kunnen we nog geen informatie geven", meldt het Brussels parket. "Het meisje zelf is onverhoorbaar. De schooldirectie en klastitularis worden verhoord."

De ouders van de studente werden op de hoogte gebracht en de dienst slachtofferhulp van de politie kwam ter plaatse om de leerlingen van het Franstalige college bij te staan.

Gepest?

Volgens de kranten La Capitale en Het Laatste Nieuws zou het meisje het slachtoffer geweest zijn van pesterijen. Die gingen zover dat ze over ging tot de wanhoopsdaad. "Het is mogelijk, ik weet het nog niet. Dat gaan we onderzoeken," zegt de directeur van de school. "Maar eerst moeten we luisteren naar en praten met de jongeren."

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?