Leerlingen Atheneum Victor Horta helpen mee aan heropbouw school in Pepinster

© Belga
| De overstromingen in Pepinster trokken een spoor van vernieling.

Een zestal leerlingen van het Atheneum Victor Horta in Evere zakt dinsdag af naar Pepinster om er twee scholen te helpen die bijzonder zwaar getroffen werden door het noodweer in juli.

Pepinster draagt vandaag nog steeds de sporen van het noodweer. De inwoners worden er nog dagelijks geconfronteerd met ingestorte gebouwen, puinhopen, verhakkelde wagens en open en bloot liggende nutsvoorzieningen.

Twee scholen van "Ecoles Libres de Pepinster" werden bijzonder zwaar getroffen door de overstromingen. Van één vestiging blijft niets meer over. In de andere schoolgebouwen stond het water metershoog.

'Goede leerschool'

“Onze uitgestoken helpende hand naar de collega’s aan de overkant van de taalgrens werd met heel veel warmte aangenomen", vertelt Bart Uyttersprot, coördinator van het Atheneum in Evere binnen het GO! aan BRUZZ. "Dinsdag zullen drie leerlingen van de afdeling houtbewerking en nog eens drie leerlingen van centrale verwarming van de Victor Hortaschool mee instaan voor de heropbouw van enkele klaslokalen. Zij zullen het probleem van klemmende houten deuren aanpakken en een deel van het sanitair afbreken en vernieuwen.”

"Momenteel krijgen de leerlingen van de getroffen scholen les in open, geïmproviseerde klaslokalen, maar vanaf woensdag keren ze terug naar hun school. Er is nog veel werk, onze leerlingen zullen de handen vol hebben", laat hij nog weten. "Het is hoe dan ook een goede leerschool. Onze leerlingen kunnen hun aangeworven technieken omzetten in de praktijk en uitwisselen met de getroffen leerlingen."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?