De opbrengst van de kalender gaat naar de verschillende MS-liga's in België.

| De opbrengst van de kalender gaat naar de verschillende MS-liga's in België.

Legerofficieren van militaire school uit de kleren tegen MS

© BRUZZ
14/06/2021

Dertig leerling-officieren van de Koninklijke Militaire School (KMS) laten het beste van zichzelf zien in een kalender voor het goede doel. Daar zijn er intussen al bijna 500 van verkocht. De opbrengst van de actie gaat naar de bestrijding van de auto-immuunaandoening Multiple Sclerose (MS).

Elk jaar organiseren de jonge legerofficieren van de richting 'Sociale en Militaire Wetenschappen' aan de KMS een actie voor het goede doel. Doorgaans gaat het bijvoorbeeld om een carwash, een kerstmarkt of een conferentie. Maar door de tweede lockdown moesten de toekomstige militairen uit een ander vaatje tappen.

En dus kwamen ze met het ludieke idee op de proppen om, naar het voorbeeld van de jaarlijkse politie- en brandweerkalender, zelf een pikante kalender te maken. In een reeks van 18 foto's, die ruim anderhalf jaar aan kalender bieden, schetsen dertig afgetrainde legerofficieren het dagelijkse leven van de studenten. Zo komen de vele sportsessies aan bod, alsook de militaire oefeningen en het jaarlijkse galabal.

Niet alleen afgetrainde lichamen, maar ook tradities zoals het galabal komen aan bod in de almanak.

| Niet alleen afgetrainde lichamen, maar ook tradities zoals het galabal komen aan bod in de almanak.

Het doel van de kalender? Een zo groot mogelijk bedrag inzamelen om mensen die aan MS - een chronische immuunziekte aan het centrale zenuwstelsel - lijden te helpen. Het afgelopen jaar zagen de verschillende MS-Liga’s een groot deel van hun inkomsten verdwijnen, nadat veel geldacties afgelast waren wegens de pandemie.

Eén van de studenten was zelf in aanraking gekomen met MS. "Mijn oma lijdt al enkele jaren aan de ziekte. Daarom heb ik verschillende jaren chocolade verkocht. Op die manier kon ik de organisatie die zo veel voor mijn oma had gedaan, zelf ook een beetje steunen", getuigt Cyrille Burnotte. “Toen de rest van de groep dit te horen kreeg, vonden ze het meteen vanzelfsprekend om ook iets op touw te zetten."

Intussen zijn bijna 500 exemplaren van de kalender de deur uit. Behalve de pikante almanak kan je ook notitieblokjes, een waterbidon of een T-shirt kopen om de actie van de studenten te steunen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni