Leopold II-tunnel heropend, verkeer nog wel vertraagd

© Arau

De Leopold II-tunnel is maandagmorgen opnieuw geopend. De tunnel was tijdelijk afgesloten vanwege een probleem met de ventilatie. Er zijn wel nog wat vertragingen.

Het probleem werd rond 7.30 uur vastgesteld. Het verkeer dat van de Keizer Karellaan richting Zuid wil, is afgesloten. “Zonder een werkend ventilatiesysteem kunnen we de brandveiligheid in de tunnel niet garanderen,” zegt Brussel Mobiliteit-woordvoerder Inge Paemen.

Een technicus is ter plaatse om de oorzaak van het probleem te onderzoeken. Hoeveel vertragingen automobilisten daardoor oplopen, of hoe lang de tunnel nog gesloten zal blijven, kan Paemen op dit moment nog niet zeggen.

Ook in de andere Brusselse tunnels staat het verkeer gedeeltelijk vast. Die vertragingen hebben niet te maken met de Leopold II-tunnel, zegt Paemen, maar dat gaat om de normale maandagochtendspits.

#TunnelBru, T.g.v. een technische incident is de LeopoldII-tunnel richting Zuid Afgesloten voor het verkeer.

— Mobiris NL (@MobirisNL) 2 oktober 2017

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?