Leve Charel Janssens! Leve Woluwe!

Samen met Op-Weule haalt het Seniorenoverleg een film uit 1960 onder het stof vandaan: Leve de hertog! Vive le duc! De koepelorganisatie van vijf seniorenverenigingen geeft daarmee een originele invulling aan de Erfgoedweek. Sint-Lambrechts wacht de vertoning met spanning af.

De prent van Pierre Levie en Helga Films werd in Woluwe gedraaid, en vele Woluwenaars duiken er als figurant in op. De drastische metamorfose van hun eigenste dorp in een residentiestad is maar een van de factoren die het publiek ongetwijfeld zullen beroeren.

Ook de acteurs dragen hun steentje bij tot het herkenningseffect: bekenden en familieleden die bijrolletjes spelen, en steracteurs-van-vroeger, zoals Charles (Charel) Janssens.

De film is a play in the play: een Brabants dorp wil een mysteriespektakel in elkaar boksen rond hertog Jan van Brabant en Sint-Nele, en dat brengt veel verwikkelingen met zich mee. Vertoning op 12 april om 14.30 uur in Op-Weule, Sint-Lambertusstraat 91. De toegang is gratis; koffie en vieruurtje kosten 4 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?