Lianne La Havas en Damian Marley op Couleur Café

Het Brusselse muziekfestival Couleur Café loste vanochtend een resem nieuwe namen. De Britse soulzangeres Lianne La Havas en de reggaepopster Damian Marley voeren de lijst aan. De ticketverkoop is nu ook gestart, en de tickets kosten iets minder dan vorig jaar.

Het Couleur Café-festival, dat in juni voor het eerst plaats zal vinden in het Ossegempark in Laken, gaf eerder dit jaar al een handvol namen vrij waaronder de hippe reggaesensatie Kabaka Pyramid en de bejubelde Brusselse rapper Roméo Elvis. Het blitse New Yorkse elektrorapfenomeen Princess Nokia moet er de hipsters plezieren.

Daar komt vandaag een reeks nieuwe artiesten bij die het gevarieerde karakter van het festival onderstreept. Zoals het Amerikaanse hiphoptrio Flatbush Zombies, dat vorig jaar al een goede beurt maakte op Pukkelpop. De Franse rappers Demi Portion en Kery James vertegenwoordigen de rapunderground van onze zuiderburen. Mbongwana Star, uit Kinshasa, zal zowel fans van vernieuwende Congolese bands als Konono N°1 tevreden stellen als avontuurlijke indieliefhebbers. De Braziliaanse schone Flavia Coelho zal de mannenharten sneller doen kloppen.

Bij de kleppers zien we reggaester Damian Marley, de bekendste zoon van Bob, die in het verleden al op Couleur Café stond met zijn rapbroeder Nas. Balkanliefhebbers mogen nu al uitkijken naar de terugkeer van Emir Kusturica.
De Britse soulzangeres Lianne La Havas zal het felst tot de verbeelding spreken bij de popfans. Zij was een protégé van Prince, bracht geprezen albums uit en charmeerde de voorbije jaren op pop -én jazzfestivals.

Intussen zijn al negentien artiesten bevestigd voor het festival. Couleur Café gaat door van 30 juni tot 2 juli, zoals gezegd aan de voet van het Atomium in Laken. Binnenkort wordt opnieuw een nieuwe lading namen aan de affiche toegevoegd.

Samen met de eerste namen begint ook de ticketverkoop. De tickets zijn dit jaar iets goedkoper dan vorig jaar. Toen telde je voor een combiticket 95 euro neer en kostte een combi+camping 110 euro. Dit jaar is dat 79 euro voor een combiticket en 95 euro voor een combi+camping. De prijs voor dagticket blijft hetzelfde: 39 euro. Een combiticket kost 79 euro (95 met camping erbij). Voor een dagticket betaal je 39 euro. Het vervoer met de MIVB is gratis, en de eerste 250 bestellers krijgen een heen-en-terug-treinticket van de NMBS. Voor de eerste honderd kopers is er een abonnement van drie maanden op Deezer Premium+ voorzien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Le 77, la bonne adresse

music 1518586234
BRUZZ Magazine
deze week
  • Assita Kanko: 'De N-VA? Ik zit goed bij de MR'
  • Landbouw in Neerpede: hoe lang nog?
  • Weg uit Vlaanderen: hippe senioren verhuizen naar bruisend Brussel
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement