Linkebeek mag niet in MTB-regio

Het treinstation van Linkebeek wordt niet opgenomen in de MTB-regio, de openbaar vervoerszone rond Brussel. Burgemeester Damien Thiéry (FDF) had daarop aangedrongen, omdat een deel van een perron zich op het grondgebied van Ukkel bevindt. Hij kreeg evenwel een njet van ontslagnemend minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V).

Met een MTB-abonnement kunnen reizigers naast het MIVB-net ook op de Brusselse stadsnetten van de NMBS, TEC of De Lijn. Thiéry had erop gewezen dat een deel van perron 1 van het station van Linkebeek zich op het grondgebied van Ukkel bevindt. "Het zou logisch zijn dat ook de reizigers die in Linkebeek opstappen met het MTB-abonnement zouden kunnen reizen", vindt Thiéry.

Minister Vervotte gaat echter niet akkoord. "De tariefzone van Brussel komt overeen met de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, waarvan Linkebeek geen deel uitmaakt, noch het grootste deel van de perrons van het station," aldus Vervotte.

Op sommige trajecten van De Lijn kunnen reizigers met een MTB-abonnement terecht tot een stukje in Vlaanderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?