Linkebeek wil onderhandelde oplossing voor GEN

De gemeente Linkebeek wil een onderhandelde oplossing met Infrabel over de ontdubbeling van de spoorlijn 124. Dat zegt de niet-benoemde burgemeester Damien Thiéry nadat de Raad van State op vraag van de gemeente een bouwvergunning voor de werken introk.

Infrabel zegt dat die intrekking zo'n 3 jaar vertraging zal opleveren. De spoorwegbeheerder wijst er ook op dat de bouwvergunning slechts werd ingetrokken door procedurefouten bij aanpassingen aan het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan.

Schepen van Openbare Werken Yves Ghequière kondigt aan dat Linkebeek een nieuwe procedure bij de Raad van State niet zal schuwen, indien Infrabel weigert rond de tafel te gaan zitten.

Volgens Thiéry had zijn gemeente van bij de start twaalf bemerkingen bij het project, onder meer rond ecologie en toegankelijkheid. Ghequière zegt nu dat de bal in het kamp van Infrabel ligt om tot een "serieus debat over de kwestie" te komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?