Lopers doorkruisen gerenoveerde beurs in Manneken-Pis Corrida

© BRUZZ
26/12/2023

De nachtelijke liefdadigheidsren Manneken-Pis Corrida verwacht voor zijn twaalfde editie dinsdag opnieuw meer dan 2.000 deelnemers. Het parcours leidt de lopers langs het historische hart van Brussel en passeert dit jaar ook dwars door het nieuwe beursgebouw.

Concreet zal de wedstrijd om 19u30 worden afgetrapt aan het Spanjeplein vlakbij het Centraal station. Lopers hebben de keuze tussen een route van 4 of 8 kilometer, maar beide passeren langs de mooiste plekken in het centrum van Brussel: van het Martelarenplein en de Koninginnengalerij tot de Nieuwstraat en de Grote Markt.

41e636df-mannekenpis.jpg

Manneken-Pis is voor de gelegenheid speciaal uitgedost als de bekende Tsjecho-Slowaakse loper Emil Zatopek die midden jaren negentig verschillende wereldrecords brak.

Nieuw dit jaar zijn de passages langs de binnenplaats van het Stadhuis en het gerenoveerde Beursgebouw. Dat laatste is weliswaar om veiligheidsredenen enkel mogelijk op niveau -1 zonder de trappen op en af te gaan.

Zoals ieder jaar is er ook een dresscode en vraagt de organisatie dat iedereen tijdens de wedstrijd een kerstmuts opzet, of toch zeker aan het begin ervan. Sinds zondag is het evenement volgeboekt. Per inschrijving wordt 1 euro doorgestort aan de Solidarité Grands Froids die armoede in Brussel bestrijdt. Vorig jaar lokte het evenement 2.300 lopers.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni