Los Ninos: 'Te weinig plaats voor feest in de stad'

Evenementenorganisator Los Ninos doet een oproep aan Brussels burgemeester Freddy Thielemans (PS) om te zorgen voor meer fuifgelegenheden. “Het aanbod is historisch laag”, klaagt Los Ninos.

De organisatie zet al jaren feestjes op touw op verschillende locaties. Maar dat wordt steeds moeilijker, en daarom plaatste Los Ninos een oproep op Facebook.

"Het aanbod aan locaties is historisch laag", klinkt het. "Brussel moet dringend beginnen nadenken over hoe de toekomst van het nachtleven eruit moet zien"

Los Ninos doet meteen ook enkele suggesties. "Plaatsen als metro Anneessens, Kladaradatsj, Cinema Variété en vele andere staan leeg, van fin-de-sièclepaleizen over art-decogebouwen tot grandeur uit de jaren zeventig… dat alles staat gewoon weg te rotten!"

Verdwenen locaties
De oproep is vooral gericht aan burgemeester Freddy Thielemans, maar ook aan andere beleidsmakers, zoals burgemeester Schepmans (MR) van Molenbeek. "Magic Mirrors, Brasserie Belle Vue, iMal, ze liggen allemaal op uw grondgebied en waren plekken waar feesten mogelijk was."

Los Ninos organiseert ook in andere steden feesten. "Vooral in Brussel is het een probleem", zegt Wilfried Redant van de organisatie aan FM Brussel. "In het commerciële circuit is er zo al weinig belangstelling voor alternatieve feesten. Wij kunnen niet op tegen een bedrijfsfeest van Belgacom die tot 10.000 euro voor een nacht betalen. Helemaal 's nachts mag het vaak ook niet. En de andere instellingen hebben vaak quota voor het aantal party's omwille van bijvoorbeeld spanningen met de buurtbewoners."

"Maar we mogen het nachtleven niet links laten liggen. Ook voor het toerisme is dat zeer belangrijk."

Volkstoeloop
Dit weekend was er trouwens een incident in evenementenzaal Marivaux tijdens een feestje van de bekende organisator Bulex. De volkstoeloop was te groot, waardoor honderden mensen op straat bleven staan, en dat veroorzaakte overlast. De politie legde daarop het feest stil, ook al omdat de organisatie niet in orde was met enkele vergunningen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Youssef Kobo en Hassan Al Hilou over werken met kansarme jongeren
  • Het Huis van de archtiect: een woning als visitekaartje
  • In memoriam: Bob Van Kerkhoven, de oudste Rode Duivel
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Peeping Tom: cauchemar au clair de lune
  • Pilar: de nieuwe cultuurantenne van de VUB
  • Phlegm x Bruegel: the muralist and the master
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement